Vijesti

Ova web-stranica koristi kolačiće

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova stranica koristi kolačiće. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku.

Razumijem

Općina Galovac je započela građevinske radove na zgradi općine. Iz tog razloga su isključene telefonske linije i električna energija. Dok traju radovi na sanaciji zgrade, općina će primati stranke svakog radnog dana u Domu Kulture i to u vremenu od 09 do 11 sati.

Općina je dostupna na tel broj: 023/392-073 ili na email: opcina.galovac@gmail.com

 

 Zastarjeli rasvjetni sustav zamijenit će se novim

By R.I. 057 info
Kategorija: Vijesti

Još tri ugovora potpisana su, u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga na programu Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020., na sastanku održanom u Dubrovniku 1. lipnja 2017.

Tri ugovora potpisana su, u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga na programu Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020., na sastanku održanom u Dubrovniku 1. lipnja 2017.

Sastanku je nazočila ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, Sanja Peričić, koja je tom prilikom potpisala ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 1.628.447,00 eura za projekt IRENE što je 85% ukupne vrijednosti projekta koja iznosi 1.915.820,00 eura.

Projekt IRENE - Interregional Renewable & ENEergy efficiency network će trajati 30 mjeseci pod vodstvom Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE koja osim što je nositelj projekta potpuno je samostalno i pripremila cijeli projekt.

Cilj projekta je doprinijeti zaštiti i očuvanju prirode poticanjem održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima putem zajedničkog razvoja i umrežavanja lokalnih sustava upravljanja energijom, te poticati energetsku učinkovitosti i korištenje sustava obnovljivih izvora energije u javnom sektoru. Dodanu prekograničnu vrijednost ovog projekta predstavlja razvoj zajedničke mrežne baze podataka projekata i omogućavanje razvoja novih inicijativa, kao i ulaganje u infrastrukturu u vidu 11 svjetlosnih sustava i 1 solarnog sustava na lokacijama u Zadru, Mostaru, Tivatu, Neumu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinju, Vinjeracu, Gajinama, Galovcu, Privlaki, i Jablanici. 

Projektom IRENE zamjenit će se postojeći rasvjetni sustavi koji koriste živinu rasvjetu sa LED ili natrijevim svjetiljkama u odabranim JLS na području Zadarske županije.

Osim ZADRE NOVE kao vodećeg parntera, na projektu u ulozi partnera sudjeluju i Zadarska županija, Eko Centar DELFIN iz Crne Gore, Općina Tivat, Asocijacija za ekonomski razvoj iz Bosne i Hercegovine i Grad Mostar.

Uz ravnateljicu ZADRE NOVE, sastanku su nazočili i ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i čelnica Upravljačkog tijela gđa Stella Arneri, dr. Srećko Matić, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, koji je potpisao ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 1.628.447,00 eura za projekt Q-Access-HC te g. Vladimir Jokić, gradonačelnik općine Kotor, koji je potpisao ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 866.867,28 eura za projekt BACAR.

Svečanosti su nazočili i g. Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, gđa Melanija Milić, direktorica Regionalne razvoje agencije DUNEA i gđa Nikolina Klaić, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a.