Vijesti

Ova web-stranica koristi kolačiće

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova stranica koristi kolačiće. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku.

Razumijem

Općina Galovac je započela građevinske radove na zgradi općine. Iz tog razloga su isključene telefonske linije i električna energija. Dok traju radovi na sanaciji zgrade, općina će primati stranke svakog radnog dana u Domu Kulture i to u vremenu od 09 do 11 sati.

Općina je dostupna na tel broj: 023/392-073 ili na email: opcina.galovac@gmail.com

 

 Slavko Šare koji je Općini Galovac u “naslijeđe” ostavio dug od pet milijuna kuna, ponovno će se kandidirati za načelnika

By Daria Zekanović, Antena Zadar
Kategorija: Vijesti

Bivši načelnik Općine Galovac, Slavko Šare, godinama je punio medijske stupce, i to one crne kronike, a na optuženičkim klupama sudova u Zadru i Splitu proveo je gotovo onoliko vremena koliko je trajala njegova vladavina općinom kojoj je u “naslijeđe” ostavio dugove od gotovo pet milijuna kuna. Podsjetimo, kontroverzni 64-godišnjak je na Županijskom sudu u Splitu prije tri godine nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od devet mjeseci zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.  On je od 2. siječnja 2008. do 2. siječnja 2009., “u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, sačinio veći broj neistinitih putnih naloga, korištenja službenih automobila i lažnih hotelskih računa, iako obavljena putovanja nisu bila u službene svrhe”.

Kako saznajemo od mještana Galovca, čini se da je Šari nedostajala općinska fotelja pa će se na nadolazećim lokalnim izborima kandidirati za načelnika, a nije tajna da već dulje vrijeme lobira po mjestu. Naime, kako doznajemo, Galovčanima obećava radna mjesta, ulaganje u infrastrukturu i sve ostalo što se nalazi u predizbornim programima. Sukladno s njegovom kandidaturom, Općinsko vijeće Općine Galovac pokrenulo je kazneni postupak protiv Šare i njegove bivše tajnice Mare Raspović, kojim potražuje 330 tisuća kuna, odnosno, iznos za koji je olakšana općinska blagajna u razdoblju od polovice 2008. do 2009. godine. Manjak je potvrdio i nalaz Državnog ureda za reviziju. Nadalje, Šare će morati objasniti i gdje je nestalo  75 tisuća eura koje je Općina presudom prvostupanjskog suda u Bruxellesu, morala vratiti, zajedno s kamatama i sudskim troškovima. Općinsko vijeće zbog nenamjenskog trošenja sredstava podignulo je protiv bivšeg načelnika još jednu kaznenu prijavu.

Novac je trebao biti utrošen na EU projekt , Kiparsku koloniju na arheološkom nalazištu starokršćanske crkve.

Kolonija je ovu siromašnu ruralnu općinu trebala učiniti modernijom i atraktivnijom. No umjesto u kiparskim, mještani Galovca zasad mogu uživati samo u umjetničkim djelima lokalnih zidara, a gdje su nestala bespovratna sredstva, nikad nije utvrđeno.