Vijesti

Ova web-stranica koristi kolačiće

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova stranica koristi kolačiće. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku.

Razumijem

Općina Galovac je započela građevinske radove na zgradi općine. Iz tog razloga su isključene telefonske linije i električna energija. Dok traju radovi na sanaciji zgrade, općina će primati stranke svakog radnog dana u Domu Kulture i to u vremenu od 09 do 11 sati.

Općina je dostupna na tel broj: 023/392-073 ili na email: opcina.galovac@gmail.com

 

 Obilježen Dan općine Galovac

By Općina
Kategorija: Vijesti

U srijedu, 23. Rujna 2015. Godine u Galovcu je obilježen Dan općine, ujedno i blagdan njihovog zaštitnika Svetog Mihovila.

Tim povodom uručene su općinske zahvalnice zaslužnima za pomoć u razvoju općine- županu Stipi Zriliću, bivšem ministru Božidaru Kalmeti, ministrici Anki Mrak Taritaš te ministru Ivanu Vrdoljaku. Godišnja nagrada dodjeljena je i Anti Burčulu, zapovjedniku DVD-a Galovac te ravnatelju Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadranu Periniću.

Marin Gulan, načelnik općine Galovac u svom je izlaganju rekao kako je najbitniji projekt u općini početak katastarske izmjere koja je prva nakon 150 godina. "Pokušavamo  srediti nesređeno zemljište, izgradili smo bocaliste, nabavili vatrogasni kamion, podmirili ovrhe koje stižu općini , a planiramo neke projekte ostvariti kroz program ruralnog razvoja kao sto je izgradnja vrtića", naveo je Gulan. Dodao je da su  4 milijuna kuna duga otplatili u zadnje 4 godine te da  50 posto svojih prihoda daju za sudske sporove koji datiraju od prije 5 godina. Zahvalio je županu, pročelnicima i ustanovama koje pomažu općinu , te  ministarstvu gospodarstva i graditeljstva.

Župan Stipe Zrilić naglasio je  da zajedništvo i suradnja moraju biti nazočni u svakoj sredini jer to je odgovornost prema biračima koji su ih izabrali. "Za rješavanje naših poslova moramo imati suvisle planove, sada radimo novu Županijsku razvojnu strategiju koja se naslanja na europske politike, a svima nam je zajedničko rješavanje problema da bi život stanovnika bio bolji. Europska sredstva su sada najvažnija u realizaciji naših projekata jer nije lako izvršavati propisane i zakonom utvrđene obveze", istaknuo je župan. Također je naglasio kako je  Županija dobila poslove legalizacije , te da je u našoj županiji bilo 53.000 zahtjeva za legalizaciju. "Da bi riješili te poslove , mi od sredstava koje moramo usmjeravati na razvoj, usmjeravamo na plaće zaposlenika . Od 150 ljudi  u županiji 50 posto radi na prenesenim poslovima državne uprave. S druge strane govori se da administracija raste,  a ne govori se o tome da Županije rješavaju poslove države", rekao je župan Zrilić.  Istaknuo je i znacajna ulaganja u prometnu infrastrukturu kako bi ovo naše područje bilo atraktivno, te  nastojanja da se proširi zona turizma na ruralna područja.

Ministrica Anka Mrak Taritaš naglasila je da općina Galovac  ima odličan tim koji se brine za svoju općinu i voli svoju općinu te da se nada da će uz predan rad uspjeti ostvariti sve svoje planove.