Vijesti

Ova web-stranica koristi kolačiće

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova stranica koristi kolačiće. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku.

Razumijem

Općina Galovac je započela građevinske radove na zgradi općine. Iz tog razloga su isključene telefonske linije i električna energija. Dok traju radovi na sanaciji zgrade, općina će primati stranke svakog radnog dana u Domu Kulture i to u vremenu od 09 do 11 sati.

Općina je dostupna na tel broj: 023/392-073 ili na email: opcina.galovac@gmail.com

 

 ''NAD GALOVCEM MISEČINA SJAJE 2015''

By Općina

Deseta smotra tradicijskog folklora pod nazivom »Nad Galovcem misečina sjaje 2015« održala se u subotu u Galovcu, a večer pjesme i starih običaja otvorila je kuma KUD-a Sv. Mihovil, Renata Peroš, ravnateljica narodnog muzeja Zadar.

Kulturno-umjetničko društvo Sv. Mihovil jedno je od središnjih društava s područja Ravnih kotara koje redovito diljem Hrvatske promovira običaje svog rodnog zavičaja pod vodstvom predsjednice Danice Smolić Ročak, koja je ponosno pozdravila svoje Galovčane  te ih sve pozvala da i dalje čuvaju i prenose kulturu i običaje Galovca.

Prisutne je pozdravio i načelnik Marin Gulan  istaknuvši kako je KUD Sv. Mihovil od velikog značaja za općinu, koja je kao i svake godine, i ovoga puta glavni pokrovitelj jubilarne desete smotre.

Smotra je počela blagoslovom KUD-ova u crkvi Svetog Mihovila te je nakon blagoslova krenuo mimohod KUD-ova prema školskom igralištu, gdje su na smotri pored domaćina nastupili: KUD Domac iz Privlake pokraj Vinkovaca, KUD Sv. Ante Lukoran, KUD „Mala Gorica“ iz grada Sveta Nedelja, Folklorni ansambl Vrapčanci iz Zagreba, KUD Sv. Ante iz Nadina, bend Čevulja i KUD Sv. Ivan Krstitelj iz Gorice.

S obzirom na malu općinu kao što je Galovac, ova ljepota susreta folklornih skupina može biti, i zasigurno je, uzor i primjer mnogima koji organiziraju ovakve susrete, a imaju puno više sredstava i mogućnosti organizacije ovakvih susreta. Cilj manifestacije je u jednom prikazati i prezentirati kako kulturu mjesta, tako i očuvanje kulturnog identiteta zadarskog kraja i hrvatske tradicijske kulture.

Kulturno umjetničko društvo Sveti Mihovil zahvaljuje svim mještanima što su prepoznali vrijednost jednog izvornog folklornog društva u svom kraju, njegovu kvalitetu i podržali smotru.

Pogledaj galeriju