Vijesti

Ova web-stranica koristi kolačiće

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova stranica koristi kolačiće. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku.

Razumijem

Općina Galovac je započela građevinske radove na zgradi općine. Iz tog razloga su isključene telefonske linije i električna energija. Dok traju radovi na sanaciji zgrade, općina će primati stranke svakog radnog dana u Domu Kulture i to u vremenu od 09 do 11 sati.

Općina je dostupna na tel broj: 023/392-073 ili na email: opcina.galovac@gmail.com

 

 Nakon dva stoljeća katastarske izmjere u Galovcu i Škabrnji

By Općina
Kategorija: Vijesti

Nakon gotovo dva stoljeća od poslijednje katastarske izmjere, svečanim otkrivanjem ploča kojim se obilježava radilište i simbolično su započeli aktivnosti na provedbi nove katastarske izmjere na području općina Galovac i Škabrnja, za istoimene katastarske općine.

- Prema podacima Državnog arhiva u Splitu, prve aktivnosti na području Galovca i Škabrnje u svrhu prve izmjere kreću od 1824. godine a katastarski planovi su izrađeni 1826. godine, kazao je dipl. ing. geod. Vladimir Majetić, zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave.

K.o. Galovac obuhvaća područje od 901 hektara , te prema postojećoj evidenciji katastarskog operata ima 2.759 katastarske čestice. K.o. Škabrnja ima više nego dvostruko veću površinu, 2.293 hektara te 4.464 katastarske čestice.

Cijena izmjere za Galovac iznosi 524.555,00 kuna a za Škabrnju 1.333.702 kuna. Državna geodetska uprava projekt financira s 30 posto od ukupne vrijednosti, a 70 posto vlasnici parcela i Općina. Radove izvodi tvrtka Geodetski zavod d.d Split.

 

Galerija fotografija