Vijesti

Ova web-stranica koristi kolačiće

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova stranica koristi kolačiće. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku.

Razumijem

Općina Galovac je započela građevinske radove na zgradi općine. Iz tog razloga su isključene telefonske linije i električna energija. Dok traju radovi na sanaciji zgrade, općina će primati stranke svakog radnog dana u Domu Kulture i to u vremenu od 09 do 11 sati.

Općina je dostupna na tel broj: 023/392-073 ili na email: opcina.galovac@gmail.com

 

 Galovac će uskoro imati "čiste" zemljišne knjige

By Boris Kupčak - ZL
Kategorija: Vijesti

Galovac je jedna od općina u zaleđu Zadra koja ima male prihode, a osim što je i proračun malen, opterećen je raznim dugovima nastalim za vrijeme prošle vlasti, govori nam Marin Gulan, načelnik Općine. Ove se godine stoga neće raditi neki veliki razvojni projekti, a osim financijskih problema, jedan od razloga su i novi zakoni te nova porezna politika Vlade, zbog kojeg će Galovac imati još i manje prihode. Najvažniji projekt u kojega će ići ove godine je zemljišna izmjera.

- Pokrenuta je zemljišna izmjera za Galovac i Škabrnju. Natječaj je proveden i to nam je najbitnija stvar za ovu godinu, jer će napokon biti uređene zemljišne knjige, kaže Gulan.

Istaknuo je kako, unatoč brojnim problemima, uspjevaju raditi i pokrivati sve račune, unatoč dugovima koji se vuku još od prošle vlasti.

Radi se i na edukaciji mještana, poljoprivrednika i vlasnika OPG-ova, a Galovac se uključio i u rad LAG-a Laura.

Na općinskim internetskim stranicama upućen je i poziv na Info dane u organizaciji LAG-a Laura koji će se održati u Benkovcu 9. i 10. veljače, a na kojima će poljoprivrednici, vinari, vlasnici OPG-ova i svi zainteresirani moći saznati više o mogućnostima financiranja putem EU fondova s ciljem unaprjeđenja poslovanja.