Vijesti

Ova web-stranica koristi kolačiće

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja ova stranica koristi kolačiće. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku.

Razumijem


Župan Longin otvorio Dom kulture

By znet.hr
Kategorija: Vijesti

Mještani ravnokotarske općine Galovac svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavili su Dan općine, koji se održava povodom blagdana njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila. Tom je prigodom svečano otvoren novi društveni dom koji će služiti za obavljanje komunalnih poslova, kao i za kulturne, zabavne, društvene i sportske aktivnosti samih mještana.

Dom kulture su simbolično otvorili župan Zadarske županije Božidar Longin i najstariji vijećnik Kuzman Vujević. Blagoslov je predvodio župnik don Jerko Vuleta, a za glazbeni dio programa bili su zaduženi članovi KUD-a Sv. Mihovil.

- Galovčani će prvi put u povijesti imati društvene prostorije. Projekt obnavljanja starog mlina u Dom kulture vrijedan je 700.000 kuna. Zajednički su ga financirali Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Općina Galovac, a financijsku podršku projektu dala je i Zadarska županija. Društveni dom još trebamo opremiti i urediti okoliš zgrade, ali trenutno nemamo financijskih sredstava za to – rekao je općinski načelnik Marin Gulan.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočio je i župan Božidar Longin koji je istaknuo da je Galovac primjer male općine koja se bori s problemima, a koji su uglavnom posljedica propusta iz prethodnih razdoblja.

- Ti propusti, nažalost, i dalje utječu na vašu svakodnevicu. Županija uvijek ima razumijevanja prema onima kojima je pomoć potrebna. Ipak, najvažnije je da lokalna samouprava ima dobre ideje i da prihvaća nove, transparentne načine poslovanja. Dobro promišljene projektne ideje moraju se pretvoriti u kvalitetno napisane projekte i prijaviti na natječaje za sredstva iz EU fondova. Danas su fondovi jedini značajniji izvor prihoda za financiranje razvojnih projekata. Metodologija nije jednostavna, no u tome vam mogu pomoći naše razvojne agencije i po tom pitanju Županija maksimalno stoji na raspolaganju svim jedinicama lokalne samouprave – poručio je župan Longin.