Vijesti


OBAVIJEST o produljenju roka za podnošenje zahtijeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada

By Općina
Kategorija: Vijesti

OBAVIJEST

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama („Narodne novine“ broj 65/17), koji je stupio na snagu dana 15. srpnja 2017. godine, određen je novi rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade.

Izmjenama i dopunama spomenutog Zakona određeno je da se zahtjevi za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade mogu podnijeti najkasnije do 30. lipnja 2018. godine  te da se po proteku tog roka isti  više neće moći podnijeti.

Nezakonito izgrađene zgrade izgrađene nakon 21. lipnja 2011. godine neće se moći ozakoniti niti uz podnošenje novog zahtjeva. Uvjeti za ozakonjenje ostali su nepromijenjeni u odnosu na uvjete propisane odredbama važećeg Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama („Narodne novine“ broj 86/12, 143/13).

Slijedom gore navedenog, obavještavaju se svi zainteresirani, odnosno oni koji nisu pravovremeno podnijeli zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade da isti zahtjev i uz njega pripadajuću dokumentaciju mogu podnijeti Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zadarske županije, na adresi sjedišta ureda : Zadar, Fra Brne Krnarutića 13/1, 23000 Zadar, a najkasnije do 30. lipnja 2018. godine. 

 

OPĆINA GALOVAC